Saturday, July 24, 2021

Yaesu FTM-300DR C4FM/FM 144/430mhz Dual Band Digital Transceiver

 

Kali ini kita tengok yaesu pula. Model kali ini ialah Yaesu FTM-300DR, dual band radio digital yang menyediakan features yang agak menarik jika hendak dibandingkan dengan model-model lain seumpamanya. Boleh dikatakan fungsinya hampir sama dengan abang sulungnya iaitu model FTM-400DR, tetapi dia ada sikit kelebihan berbanding FTM 400 iaitu dia boleh guna mode digital pada kedua-dua slot dan yang best sekali ianya boleh monitor secara serentak pada dua-dua slot, umpama dua radio duduk dalam. di bawah ini saya tunjukkan videonya.


Tengok tu, kan aku dah kata, memang terbaiklah, bab kata orang putih, ianya Simultaneous reception of two separate freq, on different bands, or within the same band (V+V/U+U). Fungsi inilah yang menarik sebenarnya. Manakala features yang lain ianya tidak banyak beza dengan FTM-400DR. Salam 73 daripada saya Zaki 9M2ZAK.No comments:

docker: unknown server OS:

 Jika alami masalah berikut semasa ingin cuba run docker, di bawah ini adalah jalan penyelesaiannya. Saya sudah mencubanya dan ianya berkesa...