Tuesday, October 19, 2010

Dxing Report : 12 Oct - 19 Oct 2010

This is my report:

Rig : Yaesu FT 77
KEY : MFJ telegraph key
Mode : CW
Power : 10 watt
Antenna : 2 element 20 m DAL BEAM

Selama ini hanya nampak callsignnya sahaja kat cluster, dan bila cuba untuk join sekali, band pulak skip, tak kedengaran audionya, hanya kedengaran stesen yang bekerja dengannya sahaja. Tapi pada malam tadi, semasa asyik mengetuk keletuk keletak, tiba2 kedengaran macam biasa dengar callsign ni, mula2 dia hulur 9m2 sahaja, ada kut dalam dua tiga kali. mungkin dia nak test samada band skip atau tidak, tetapi apabila sahutannya itu disambut, maka terus dikenalpasti empunyanya....9m2mrs, rasa bangga pun ada, rasa kembang pun ada, sebab masa aku dok belajar mendengar dulu, aku selalu dok dengar mat salleh nie, Richard dok dxing. Dia punya ketukan sedap didengar sebab kelajuannya stabil dalam 25wpm. tak naik turun macam yang lain2, serta dia punya spacing cantik. senang apabila kita hendak copy. Akhirnya dapat juga bertemu jugak....ada sorang lagi rakan dari Sabah, 9m6ybg pun sama ciri-ciri cwnya dengan Richard nie. Spacing cantik, kelajuan yang stabil 25 wpm, dan paling best sekali tentang 9m6ybg nie ialah aku dah bekerja dengannya dalam semua mode HF yang utama iaitu ssb, cw dan psk31. Alahai bestnyer,,,,bila pulak nak try moonbounce dan satelite nie....

Station worked,
Skip Navigation Links

StationStart TimeBandModeRSTsRSTr
G3NKQ2010-10-19 15:2020mCW449 599
VR2CAT2010-10-19 15:0220mCW599 599
JS6DMT2010-10-19 14:5720mCW599 599
RU3ZL2010-10-19 14:5320mCW599 599
R1AC2010-10-19 14:4920mCW589 599
DM1DME2010-10-19 14:4820mCW599 599
V85RY2010-10-19 14:2420mSSB57 59
HA1TO2010-10-19 13:5820mCW599 599
UR3IW2010-10-19 13:5520mCW599 599
SM3BFH2010-10-19 13:4920mCW599 599
UR0CB2010-10-19 13:4720mCW599 599
UT7EM2010-10-19 13:4420mCW599 599
EW1IP2010-10-19 13:4220mCW599 599
SM7CBS2010-10-19 13:2920mCW599 599
UR3IFY2010-10-19 13:2720mCW599 599
OZ7RQ2010-10-19 13:2320mCW599 599
9M2MRS2010-10-19 13:1520mCW599 599
SM5CVC2010-10-19 13:0820mCW589 599
UA3DFD2010-10-19 12:5920mCW599 599
YB9BWN2010-10-19 10:3820mCW599 599
JA3HDM2010-10-19 10:3120mCW599 599
UA0OB2010-10-19 10:2820mCW599 599
HL2LVB2010-10-19 10:2620mCW599 599
UA0EZ2010-10-19 10:1920mCW599 599
BV1002010-10-19 09:2520mSSB59 59
A71BZ2010-10-17 13:5220mCW599 599
VK5BC2010-10-17 09:2610mSSB59 59
JE2UFF2010-10-17 07:4610mCW599 599
JR2DPL2010-10-17 07:3410mCW599 599
JR3RWB2010-10-17 07:0310mCW589 599
JI3KGS2010-10-17 06:1020mCW559 599
JR2NTC2010-10-17 01:0420mCW599 599
JJ1JPM2010-10-17 01:0020mCW599 599
JG1FGL/22010-10-16 23:5520mCW599 599
JA7LMU/12010-10-16 00:0320mCW599 599
RA9YAI2010-10-15 23:5620mCW599 599
JR1VMS2010-10-15 23:5120mCW599 599
RA0LZG2010-10-15 23:4820mCW599 599
JQ1QGM2010-10-15 23:4220mCW599 599
JG1FND2010-10-15 23:3820mCW599 599
HL2DYS2010-10-15 23:0320mCW599 599
JI1OUZ2010-10-15 22:5820mCW599 599
JR6FA2010-10-15 22:4420mCW599 599
RA6FD2010-10-15 15:5720mCW589 599
W7IIT2010-10-15 15:5120mCW579 599
UA9FQS2010-10-15 15:4620mCW599 599
OM3JA2010-10-15 15:4120mCW579 599
OH6LW2010-10-15 15:1520mCW599 599
VK1BK2010-10-15 15:0120mCW599 599
RA1AIF2010-10-15 14:5620mCW599 599
VU2YK2010-10-15 14:4820mCW599 599
LY2ER2010-10-15 14:4620mCW599 599
R3KO2010-10-15 14:4220mCW599 599
UA0FAV2010-10-15 10:2320mCW599 599
V85/OE3GEA2010-10-13 12:0120mCW599 599
HA1KF2010-10-12 15:4420mCW599 599
K7NJC2010-10-12 15:2620mCW599 599

No comments:

All Asian Dx 2017 CW : Report

Main Callsign              : 9M2ZAK Country              : West Malaysia Locator              : OJ11TP Sunrise               : UTC 23:...