Wednesday, April 13, 2011

sempat lagi tu, dx.

Selepas subuh tadi, keluar kehadapan rumah sambil menghirup udara pagi yang segar. Hmm nyaman sungguh. Pandang ke atas langit cantik membiru, langit cerah dan luas sekali, tiada sekelumit pun awan kelihatan... terlintas di fikiran aku. Kalau dx ok ni. terus naik ke atas sekejap dan on radio. cuba dx sekejap sebelum buat urusan yang lain....hehe...masa itu emas.

Dalam pada itu, sempat juga tambah satu lagi Dxcc, kali ini dari Jersey, thank you very much dr om Steeve fer new one, hpe cuagn on next dxing...


GJ7DNI

Steeve McAdams

Gemaur st.clements rd

St. Clements Road, St. Helier, JERSEY, JE2 4PX, England


9M2ZAK has 6537 contacts stored.
Dxer
StationFlagsStart TimeBandModeRST s/r
9M2ZAK JA3VQW Japan 2011-04-14 00:0820mCW 599 599
9M2ZAK JA0UJL Japan 2011-04-14 00:0720mCW 599 599
9M2ZAK JA4DHR Japan 2011-04-14 00:0720mCW 599 599
9M2ZAK JA6PA Japan 2011-04-14 00:0520mCW 599 599
9M2ZAK JA8CNF Japan 2011-04-14 00:0320mCW 599 599
9M2ZAK YB1KIZ Indonesia 2011-04-14 00:0120mCW 599 599
9M2ZAK JA8EJO Japan 2011-04-13 23:5920mCW 599 599
9M2ZAK JA1CLW Japan 2011-04-13 23:5920mCW 599 599
9M2ZAK RW9UCA Asiatic Russia 2011-04-13 23:5820mCW 599 599
9M2ZAK JR2BYJ Japan 2011-04-13 23:5420mCW 599 599
9M2ZAK JA2FEA Japan 2011-04-13 23:5220mCW 599 599
9M2ZAK JM1JWP Japan 2011-04-13 23:4320mCW 599 599
9M2ZAK JA7GYP Japan 2011-04-13 23:4120mCW 599 599
9M2ZAK JR6PQD Japan 2011-04-13 23:3820mCW 599 599
9M2ZAK JA8JC Japan 2011-04-13 23:3720mCW 579 599
9M2ZAK GJ7DNI Jersey 2011-04-13 23:2820mCW 559 559
9M2ZAK RA6UF European Russia 2011-04-13 23:2320mCW 599 559
9M2ZAK JA6AGB Japan 2011-04-13 23:2220mCW 599 599

No comments:

HF Mobile QSQs : 9M2PUL/M - 9M2YOT/M - 9W2RUT/M

Petang tadi sekitar jam 7 pm, aku berkesempatan ke udara melayan 3 station yang sedang mobile di 7130mhz. Iaitu 9M2PUL/M ( Alor Setar),...